Αντύπας

Αντύπας Antypas Βιογραφία Διοσκογραφία Viografia Diskografia

Βιογραφία

Ο Αντύπας είναι Θεσσαλονικιός. Συγκεκριμένα, γεννήθηκε στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης στις 6 Μαρτίου του 1954 και μεγάλωσε στην συμπρωτεύσουσα. Τον τόπο του τον έχει μέσα στην καρδιά και θυμάται με συγκίνηση τα παιδικά του χρόνια στην πόλη του. Μάλιστα, έχει αναφέρει χαρακτηριστικά «Είναι Νεαπολίτης γέννημα, Θεσσαλονικιός θρέμμα».

Τελείωσε το σχολείο στην Θεσσαλονίκη. Μεγάλη αγάπη του Αντύπα από μικρό παιδί ήταν το ποδόσφαιρο στο οποίο ήταν και πολύ καλός. Έτσι , έπαιζε ανήκε για πολύ καιρό ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στην ομάδα του Άρη και φαινόταν ότι είχε δυνατότητες να ασχοληθεί και επαγγελματικά με το αγαπημένο του άθλημα.

Το ποδόσφαιρο όμως δεν ήταν το μόνο μεγάλο του πάθος. Πολύ νωρίς εξέφρασε την αδυναμία του στην μουσική και το τραγούδι και όλα έδειχναν ότι διαθέτει ένα έμφυτο ταλέντο πάνω σ’ αυτό το αντικείμενο. Ήταν αυτοδίδακτος στην μουσική και είχε την μοναδική δυνατότητα να σκαρώνει τραγούδια μόνος του και εντελώς εμπειρικά, κάτι που συνήθιζαν να κάνουν οι παλιοί μεγάλοι καλλιτέχνες ακόμα κι αν δεν είχαν μουσική παιδεία. Όταν έγινε 18 ετών γνωστοί και φίλοι που τον άκουγαν να τραγουδάει προσπαθούσαν να τον πείσουν να ασχοληθεί με το τραγούδι. Και ο ίδιος ο Αντύπας κατάλαβε ότι τραγουδάει καλά και ότι θα ήθελε να δοκιμάσει την τύχη στου στο τραγούδι και να δουλέψει και επαγγελματικά πάνω σ’ αυτό. Έτσι , πήρε την απόφαση και ξεκίνησε να τραγουδάει σε επαρχιακά μπουζούκια της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία. Με πολύ κόπο και αγώνα πορεύτηκε στην δύσκολη ζωή της νύχτας και δεν άργησε να βρεθεί μπροστά σε μία μεγάλη ευκαιρία που θα του άνοιγε τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα.

Το 1982 αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του και πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης ερμηνεύοντας το τραγούδι με τίτλο «Φύσαγε Θεέ μου ένας βοριάς» και κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση. Λίγο μετά από αυτή την μεγάλη επιτυχία κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος που είχε τον τίτλο «Απελπισμένα σ’ αγαπώ». Στον δίσκο αυτό είχε αναλάβει ο ίδιος την παραγωγή είναι είχε συνθέσει την μουσική σε έξι μοναδικά τραγούδια του άλμπουμ. Στην συνέχεια κυκλοφόρησε ένα άλλο άλμπουμ το οποίο περιείχε αγαπημένα κομμάτια που είχε ερμηνεύσει πρώτος ο Τόλης Βοσκόπουλος, που τότε μεσουρανούσε στο τραγούδι. Το 1984 κυκλοφόρησε ο επόμενος ολοκαίνουριος δίσκος του Αντύπα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Είσαι γυναίκα φίλου μου». Η επιτυχία που διέγραψε ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική , ενώ από τον δίσκο αποθεώθηκαν τρία κομμάτια : το «Είσαι γυναίκα φίλου μου», «Απαραίτητη μου είσαι απαραίτητη» και «Μετακομίζω γιατί χωρίζω». Παρόλο όμως που ο κόσμος αγάπησε τα τραγούδια του Αντύπα, τον ίδιο τον καλλιτέχνη δεν τον ήξερε και δεν τον αναγνώριζε.

Το επόμενο επαγγελματικό βήμα του Αντύπα ήταν κομβικό για την μετέπειτα πορεία του . Υπέγραψε συμβόλαιο και εντάχθηκε στο δυναμικό της μεγάλης δισκογραφικής εταιρίας Minos. Η συνεργασία του με την εταιρία εγκαινιάστηκε με την μεγάλη επιτυχία του τρίτου προσωπικού του δίσκου που είχε τίτλο «Πωλείται και το σπίτι μου». Με αυτή την δουλειά ο Αντύπας αποθεώθηκε και ο κόσμος άρχισε να τον αναγνωρίζει όπου κι αν τον έβλεπε και απέκτησε φανατικούς θαυμαστές.

Ο Αντύπας από το ξεκίνημα της καριέρας του έχει συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους τραγουδιστές, λαϊκούς και μη. Είναι ένας αυθεντικός λαϊκός καλλιτέχνης και είναι πολύ αγαπητός στον απλό κόσμο και στους νέους. Είναι πρωτοποριακός και έχει απίστευτη επικοινωνία με το κοινό. Έχει προσφέρει πολλά στο λαϊκό τραγούδι και έχει να δώσει πολλά ακόμα , καθώς δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει!

Εμφανίσεις

 

2012 Μάιος – Ιούνιος | Σάκης ΡουβάςΑντύπαςDemy @ Τhalassa People’s Stage

2012 – 2013 Αύγουστος – Ιανουάριος | Δέσποινα Βανδή – Αντύπας – Vegas @ Posidonio

 

Δισκογραφία

1982 – Απελπισμένα σ΄ αγαπώ
1985 – Πωλείται και το σπίτι μου
1986 – Απαγορεύεται να σ΄ αγαπάω
1986 – Είσαι γυναίκα φίλου
1988 – Θα ντυθώ Γαμπρός
1989 – Ερωτεύομαι
1989 – Οδηγώ και σε σκέφτομαι
1990 – Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες του
1991 – Καλησπέρα
1991 – Τιμή μου
1992 – Για να μην τρελαθώ
1994 – Καλά που ήρθες
1995 – Εννοείται
1997 – Η καλύτερη μου φάση
1997 – Καταιγίδα
1998 – Οι νύχτες του τρελού
1999 – Χαζεύω
2000 – Και πάλι καλησπέρα
2001 – Αντύπας 2001
2003 – Με κομμένη την ανάσα
2005 – Ώπαλα
2006 – Ένα κλίκ κι όλα αλλάζουν
2006 – Του χωρισμού η ώρα
2007 – Δώρο την καρδιά μου

Φωτογραφίες