Σε μουσική Γιώργου Παπαδόπουλου: Ανάμεσα στο Φως και στη Βροχή

Το cd ”Ανάμεσα στο Φως και στη Βροχή” κυκλοφορεί από την FM Records. Είναι μια concept δουλειά με πραγματικά ποιοτικά κομμάτια, στα οποία υπάρχει η σφραγίδα δύο βραβευμένων δημιουργών. Ο συνθέτης και τραγουδιστής Γιώργος Παπαδόπουλος και ο συγγραφέας και στιχουργός Θανάσης Σάλτας επιμελούνται τον δίσκο αυτό και μας δίνουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση που προέκυψε με το αρμονικό δέσιμο της ποίησης και της μουσικής.

Το πολύ αξιόλογο αυτό συνθετικό – στιχουργικό έργο αποτελείται από 8 ιδιαίτερα τραγούδια. Η ξεχωριστή και όπως φαίνεται επιτυχημένη συνεργασία των δύο δημιουργών επιβεβαιώνεται και από τους ειδικούς, αφού οι πρώτες κριτικές είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρες. Ο δίσκος ήδη έχει αποσπάσει και τις πρώτες διακρίσεις σε διαγωνισμούς τραγουδιού, με τα κομμάτια ”Χρώματα”, ”Κόρη του Μαγιού”. Ανάμεσα στο Φως και στη Βροχή”, ”Φονικό”, Αναγέννεσις”. Κάθε ένα από τα τραγούδια δημιουργήθηκε για να παράγει σκέψεις, εικόνες, για να ταξιδέψει τη φαντασία του απλού ακροατή. Ένα σύμπαν γεμάτο όνειρα, συναισθήματα και τις αλληλουχίες τους, ξεδιπλώνεται με το άκουσμα.

Μην ξεχνάμε ότι ο εξαίρετος συνθέτης και τραγουδιστής Γιώργος Παπαδόπουλος έχει ήδη το φανατικό κοινό του και φυσικά την αναγνώριση των συναδέλφων του. Φέτος μπορούμε να τον ακούσουμε στο νυχτερινό κέντρο Central live, παρέα με την εξαιρετική Καίτη Γαρμπή αλλά και την Ναταλία Γερμανού, δύο κυρίες με επίσης πολύχρονη και σημαντική προσφορά από πολλά πόστα στην σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή.

Ερμηνεύουν οι Παναγιώτης Αντέλλης και Χαρά Σκουλαρίκου. Τα τραγούδια του δίσκου είναι:

1. Χρώματα 3.51

2. Κόρη του Μαγιού 3.37

3. Ανάμεσα στο Φως και στη Βροχή 4.15

4. Στην αγκαλιά σου 2.47

5. Χορός στον καθρέπτη 2.20

6. Φονικό 5.14

7. Όλα Άνεμος 2.27

8. Αναγέννεσις 3.35