Ιερά Οδός

Ιερά Οδός Νταλάρας , Βιτάλη , Γλυκερία

Ένα πιο έντεχνο πρόγραμμα θα φιλοξενήσει φέτος το χειμώνα το νυχτερινό κέντρο Ιερά Οδός, όχι για πρώτη φορά. Μετά την περσινή σούπερ σεζόν με τον Σταύρο Ξαρχάκο και την Ελένη Βιτάλη, στα πλαίσια μάλιστα του αφιερώματος στον Βασίλη Τσιτσάνη. Η Ελένη Βιτάλη συνεχίζει, ενώ Γιώργος Νταλάρας και Γλυκερία θα προστεθούν φέτος δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στο σχήμα. Η πρεμιέρα του σχήματος έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου!

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένας καλλιτέχνης με μεγάλη αναγνωρισιμότητα εντός και εκτός Ελλάδας, με θριαμβευτικές περιοδείες σε όλον τον κόσμο, οπού μεταφέρει με σπάνιο τρόπο την μουσική ψυχή της χώρας μας. Έχει διαγράψει μια τεράστια πορεία στα μουσικά μας πράγματα, με πάνω από 80 προσωπικούς δίσκους, αλλά και συμμετοχές σε άλλους 65! Ερμηνευτής, μουσικός αλλά και παραγωγός ο ίδιος, έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες δημιουργούς.

Πέρα από την εξαιρετική φωνή, η μουσική δεξιοτεχνία και η μελέτη του, τον κατατάσσουν στην πρώτη γραμμή όχι μόνο των επιτυχιών, αλλά πιο σημαντικό στις διεργασίες που οδηγούν στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής μουσικής πραγματικότητας. Η χαρισματική και πολύ ισχυρή σκηνική παρουσία του εγγυάται για τη μεταφορά αυτού του μεγαλείου σε οποιαδήποτε σκηνή εμφανίζεται και προσφέρει σπάνιες μουσικές στιγμές. Εκατοντάδες οι συναυλίες που έχει δώσει, με την αρχική Ιερά Οδό να είναι σταθμός στις live αναζητήσεις του μεγάλου καλλιτέχνη. Είμαστε έτοιμοι να διαπιστώσουμε ότι πράγματι βρίσκεται στην ωριμότερη στιγμή της καριέρας του.

Η Ελένη Βιτάλη έχει σίγουρα σημαδέψει την τελευταία εικοσαετία του ελληνικού τραγουδιού. Η σπουδαία ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια και μπαίνει από νωρίς στο χώρο.

Έχει διαμορφώσει μια πολυσχιδή μουσική προσωπικότητα με μια αξιοζήλευτη πορεία.

Μεγάλη η έκταση και η χροιά της φωνής της, θα απογειωθεί από την αρχή, το μακρινό 1973 και τη συνεργασία με τη Σωτηρία Μπέλλου. Στις αρχές της δεκαετίας του 80 και μέχρι σήμερα ισορροπεί ιδανικά μεταξύ του έντεχνου και του λαικού τραγουδιού, καταφέρνοντας βέβαια να αντιπροσωπεύσει με μεγάλη επιτυχία και τα δύο είδη. Έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους του πενταγράμμου, όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος ενώ έχει συμμετάσχει και σε δουλειές έντεχνων συνθετών. Για πολλές σεζόν έχει περιοδεύσει σε Ελλάδα και Κύπρο. Από το 2000 και μετά και το άλμπουμ προσκήνιο, πιστεύουμε ότι διανύει και εκείνη περίοδο μεγάλης μουσικής ωριμότητας.

Η Γλυκερία μεγάλωσε επίσης σε μουσική οικογένεια, με τα ερεθίσματα να την ευαισθητοποιούν από μικρή ηλικία. Ξεκίνησε τη σπουδαία καρριέρα της το 1978 σε ένα δίσκο που ήλθε από την διορατική ματιά του Απόστολου Καλδάρα και την προσέγγιση της Γλυκερίας. Από τότε και μέχρι σήμερα μιλάμε ίσως για την πιο δημοφιλή Ελληνίδα τραγουδίστρια. Το 1981 με τα Σμερναίικα, ένα δίσκο με παραδοσιακά τραγούδια της Μ.Ασίας, η Γλυκερία έγινε στα μάτια και την ψυχή των Ελλήνων αυτή που γνωρίζουμε σήμερα, αφού έφτασε σε πωλήσεις τον αριθμό των 200.000.

Ταξιδεύοντας σε όλον τον κόσμο, με περιοδείες σε Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία Γερμανία και αλλού συνεχίζει να δημιουργεί φίλους του λαικού ρεπερτορίου και εκτός Ελλάδος. Στο εσωτερικό συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους λαικούς μας, αποτελώντας σημείο αναφοράς η ίδια για τις διαδρομές τους. Είναι μία ερμηνεύτρια που έχει στιγματίσει το ελληνικό λαικό και παραδοσιακό τραγούδι.

Η Ιερά Οδός είναι σήμερα από τις ομορφότερες και δημοφιλέστερες πίστες της πόλης, με μεγάλη παράδοση στο χώρο. Έχει φιλοξενήσει όλα τα ιερά τέρατα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας και βέβαια τα σπουδαιότερα ονόματα όλων των εποχών στη χώρα μας. Είναι ένας χώρος μεγάλων δυνατοτήτων σε διαμόρφωση του περιβάλοντος αλλά και σε υποδοχή μεγάλου αριθμού θεατών. Παρ’ όλα αυτά είναι πολύ συχνά κατάμεστο και βέβαια η θερμοκρασία σε ένα τέτοιο χώρο είναι πολύ υψηλή.

Φέτος λοιπόν το χειμώνα η Ιερά Οδός με τη μακρά παράδοση, φιλοξενεί τρεις ερμηνευτές – μουσικούς υψηλών δυνατοτήτων. Γνήσιες λαικές μελωδίες αλλά και αγαπητά έντεχνα ακούσματα θα συντροφέψουν τα βράδια μας τραγουδισμένα από τρεις ανθρώπους που κουβαλούν μεγάλο κομμάτι ολόκληρης της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

 

Ιερά Οδός 2014 Τιμές – Τηλέφωνο – Κρατήσεις

 

Διεύθυνση: Ιερά Οδός 18-20

Ημέρες Λειτουργίας: Παρασκευή , Σάββατο

– Τιμές –
Απλή Φιάλη Παρασκευή 140€ / 4 άτομα
Απλή Φιάλη Σάββατο 140€/ 4 άτομα

Τηλέφωνο Κρατήσεων

Ιερά Οδός Νταλάρας – Βιτάλη – Γλυκερία