Καίτη Γαρμπή

Καίτη Γαρμπή

Καίτη Γαρμπή
4.8 5 ψήφοι

Βιογραφία

Η Καίτη Γαρμπή γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου του 1961. Είναι μία από τις κορυφαίες ελληνίδες τραγουδίστριες της εποχής μας. Το 1997 παντρεύτηκε το συνάδελφό της Διονύση Σχοινά με τον οποίο έχουν ένα γιο. Στα 15 της χρόνια μαζί με τη μικρή αδελφή της Λιάνα αρχίζει η επαγγελματική σταδιοδρομία τους με το όνομα »Αδελφές Γαρμπή» και highlight τη συνεργασία τους με το Γιάννη Φλωρινιώτη.

Μετά τις πρώτες ηχογραφήσεις – συμμετοχές στα μέσα της δεκαετίας του ’80 προκαλεί το ενδιαφέρον εταιριών και υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο. Έτσι το 1989 έρχεται η πρώτη της δουλειά με το όνομα »Πρόβα» και παραγωγό το Γιάννη Δουλάμη. Το ομότιτλο κομμάτι ξεχωρίζει και η Καίτη Γαρμπή κάνει τη δυναμική εισαγωγή της στην ελληνική μουσική πραγματικότητα. Τα επόμενα τρία χρόνια κυκλοφορεί ένας καινούριος δίσκος κάθε χρόνο, με το »Γυαλιά Καρφιά» το ’90, »Ένταλμα συλλήψεως» το ’91 και »Του φεγγαριού αναπνοές» το ’92. Ο τελευταίος είναι αυτός που θα απογειώσει την καριέρα της και θα γεμίσει με τη φωνή της τις ελληνικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, αφού θα γυριστούν και 6 βιντεοκλίπ. Μεγαλύτερη επιτυχία το τραγούδι »Πεσ ‘το μ ‘ενα φιλί» σε στίχους Ναταλίας Γερμανού και μουσική Νίκου Τερζή.

Το 1993 η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision με το »Ελλάδα χώρα του φωτός», ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι που θα μείνει στην ιστορία και λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισης της εκπροσώπου μας στο διαγωνισμό. Ακολουθεί το άλμπουμ »Ως τον παράδεισο» με τη συμμετοχή και του Φοίβου με τέσσερα τραγούδια, εγκαινιάζοντας  τη συνεργασία τους. Η καταξίωση έρχεται τα επόμενα χρόνια για την Καίτη Γαρμπή με τα άλμπουμ »Ατόφιο χρυσάφι» με τους Κώστα Τουρνά και Φοίβο, »Αρχίζω πόλεμο» με 9 τραγούδια από το φοίβο. Εκείνος είναι ίσως η σπουδαιότερη δουλειά που έχει κάνει, με τα τραγούδια »Θα μελαγχολήσω» και »Περασμένα ξεχασμένα». Ο Φοίβος επίσης αναγνωρίζεται εν πολλοίς μέσα από αυτή τη συνεργασία.

Οι επιτυχίες και η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού συνεχίζονται με τις »Ευαισθησίες» το 1997, τρεις φορές πλατινένιος, πωλήσεις στο εξωτερικό, αλλά και τα »Χριστούγεννα με την Καίτη» το 1998, το μοναδικό χριστουγεννιάτικο άλμπουμ που έγινε χρυσό. Την επόμενη χρονιά ο Γιώργος Θεοφάνους μπαίνει στην ζωή της μαζί με το Χρήστο Νικολόπουλο και τον Αντώνη Βαρδή για το »Δώρο θεού» που έγινε γρήγορα πλατινένιο. Το 2000 Καίτη Γαρμπή και Φοίβος θα συνυπάρξουν επαγγελματικά για τελευταία φορά με το cd »To κάτι» που θα γίνει τέσσερις φορές πλατινένιο ξεπερνώντας τα 100.000 αντίτυπα. Συμμετέχει και η Νατάσσα Θεοδωρίδου στο »Επιτέλους» και οι δυο τους μοιράζονται το βραβείο για το καλύτερο ντουέτο της χρονιάς.

Νέα χιλιετία με νέες ιδέες, έρχεται το cd – single »Τι θέλουνε τα μάτια σου», ντουέτο με τη σπουδαία Άννα Βίσση στο τραγούδι »Καλύτερα οι δυο μας», αλλά το κυριότερο, κοινές εμφανίσεις των δυο μεγάλων ελληνίδων στη σκηνή του Fever, έκπληξη για το life style της εποχής αλλά τεράστια η προσέλευση του κόσμου. Έπεται μια ακόμα συνεργασία με τους Νίκο Τερζή και Κώστα Τουρνά στο διπλό cd »Απλά τα πράγματα», επίσης πλατινένιο, και η »παρέα» του Πασχάλη Τερζή στην πίστα της Ιεράς Οδού, μια μεγάλη στιγμή και για τους δύο καλλιτέχνες. Το 2002 συνεργάζεται με το Γιώργο Τσαλίκη στο ντουέτο – σταθμό »Θα μείνει μεταξύ μας» και στη σκηνή του Απόλλωνα. 2003, νέο πλατινένιο άλμπουμ, »Έμμονες ιδέες» και εμφανίσεις στο πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου στο Rex.

To 2005 μουσικός σύντροφος ο Χρήστος Δάντης στο δίσκο »Έχω στα μάτια ουρανό» και στο Odeon της Θεσσαλονίκης, ενώ το 2006 κυκλοφορεί το »Πως αλλάζει ο καιρός» και τραγουδάει live με τον Αντύπα στα Αστέρια Γλυφάδας. Το 2008 η Καίτη Γαρμπή θα κάνει μια στραφεί στον Νίκο Αντύπα, εκπρόσωπο της έντεχνης μουσικής που θα της γράψει 10 τραγούδια για το δίσκο »Καινούρια Εγώ», ενώ εκείνη τη σεζόν θα εμφανίζεται στο Έναστρον μαζί με το Νότη Σφακιανάκη. Η έντεχνη στροφή της συνεχίζεται με το »Παζλ» το 2011 και πάλι από τον Νίκο Αντύπα, μάλιστα ένα χρόνο αργότερα θα πρωταγωνιστήσει σε δυο ξεχωριστές μουσικές παραστάσεις, η πρώτη στο Odeon Kosmopolis και η δεύτερη στο Casablanca Music Hall με μεγάλη επιτυχία.

Τέλος του 2013 κυκλοφόρησε το άλμπουμ »Περίεργες μέρες» και για τη χειμερινή σεζόν 2013-2014 θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη σε γνωστό νυχτερινό κέντρο. Τα δυο αυτά χρόνια, ’13 και ’14, έχει αρκετές τηλεοπτικές παρουσίες και έχει ηχογραφήσει σε Ελλάδα και εξωτερικό επιλεγμένα κομμάτια. Η Καίτη Γαρμπή έχει γράψει με χρυσά γράμματα την ιστορία της στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού και το κοινό την έχει αναδείξει ως μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες καλλιτέχνες εξ αιτίας και της γενικότερης παρουσίας της στα κοινά του τόπου μας.

Δισκογραφία

Albums
• 1989 – Πρόβα
• 1990 – Γυαλιά Καρφιά
• 1991 – Ένταλμα Συλλήψεως
• 1992 – Του Φεγγαριού Αναπνοές (χρυσός)
• 1993 – Ως τον Παράδεισο (χρυσός)
• 1994 – Ατόφιο Χρυσάφι (πλατινένιος)
• 1996 – Αρχίζω Πόλεμο (3x πλατινένιος)
• 1997 – Ευαισθησίες (3x πλατινένιος)
• 1998 – Χριστούγεννα με την Καίτη (χρυσός)
• 1999 – Δώρο Θεού (πλατινένιος)
• 2000 – Το Κάτι (4x πλατινένιος)
• 2001 – Απλά τα πράγατα (2x πλατινένιος)
• 2003 – Έμμονες ιδέες (πλατινένιος)
• 2005 – Έχω στα μάτια ουρανό (χρυσός)
• 2006 – Πως αλλάζει ο καιρός (χρυσός)
• 2007 – 18 Χρόνια Live
• 2008 – Καινούρια Εγώ
• 2011 – Παζλ
• 2013 – Από καρδιάς (Διπλό best of album)
• 2013 – Buona Vita
• 2013 – Περίεργες μέρες (χρυσός)
Singles
• 2000 – Τι θέλουνε τα μάτια σου (πλατινένιος)
• 2002 – Remix Plus (CD Single)
• 2002 – Μια καρδιά (2x πλατινένιος)
• 2004 – Γαλάζιο και λευκό
• 2009 – Τα ηχεία
• 2012 – Buona Vita