Πάνος Καλίδης

Πάνος Καλίδης

Βιογραφία

 

Ο Πάνος Κάλίδης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου στην Δράμα. Από πολύ μικρός αγαπούσε την μουσική και το τραγούδι και ποτέ δεν έχανε την ευκαιρία να τραγουδάει για να διασκεδάσει συγγενείς και φίλους. Όλοι τον παρότρυναν να ασχοληθεί και επαγγελματικά με το τραγούδι καθώς είχε πάντα υπέροχη φωνή και ήταν αυτό που ήθελε να κάνει.

Σύντομα ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά σε επαρχιακά μαγαζιά της Δράμας. Έγινε γνωστός στην Βόρεια Ελλάδα και όπου εμφανιζόταν επικρατούσε το αδιαχώρητο. Η πρόταση για μια μεγάλη πίστα της Θεσσαλονίκης δεν άργησε να έρθει. Το απαιτητικό κοινό της συμπρωτεύουσας πολύ γρήγορα τον αγάπησε και τον ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλούς άλλους.

Το 2005 ο Πάνος Καλίδης έκανε τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα που στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Κυκλοφόρησε ένας δίσκος που περιείχε δώδεκα ολοκαίνουρια κομμάτια, ενώ όλοι όσοι αγαπούσαν στην Βόρεια Ελλάδα σιγοτραγουδούσαν τις επιτυχίες «Κι ας έρθουν πίκρες» και «Άσε με μόνο μου».

Λίγο αργότερα ο Πάνος αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στις μεγάλες πίστες της Αθήνας και τα κατάφερε τέλεια. Ξεκίνησε να εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο Caramela μαζί με την Φλώρα Θεοδώρου και καθιερώθηκε ως η αυθεντική λαϊκή φωνή που αποτελεί την εγγύηση στη διασκέδαση.

Το φθινόπωρο του 2006 κυκλοφόρησε η επόμενη δισκογραφική του δουλειά που είχε τον τίτλο «Είσαι η αιτία» και το άλμπουμ γρήγορα έγινε χρυσό . Παράλληλα συνεχίζει τις πολύ πετυχημένες εμφανίσεις του στο Caramela όπου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και όλη η νυχτερινή Αθήνα υποκλίνεται στο ταλέντο και τον μοναδικό τρόπο που έχει να ξεσηκώνει το κοινό. Η συνεργασία του Πάνου Καλίδη με το Caramela συνεχίστηκε για άλλα δύο χρόνια . Το 2007 κυκλοφόρησε ο δίσκο «Μόνο εσύ» που το κοινό τον αγάπησε αμέσως. Το 2008 ο Πάνος Καλλίδης εμφανίζεται μαζί με την Τζούλια Αλεξανδράτου και στο μαγαζί κάθε βράδυ επικρατεί το αδιαχώρητο.

Για τα επόμενα δύο χρόνια ο Πάνος Καλίδης εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο Romeo. Το 2009 παρέα με την Ελεάνα Παπαϊωάννου και την Κωνσταντίνα Σαμαρά βάζει φωτιά στις αθηναϊκές νύχτες και το 2010 μαζί με την Μαριάντα Πιερίδη και τον Διονύση Μακρή συνθέτουν το πιο δυναμικό νεανικό σχήμα της σεζόν. Οι πετυχημένες συνεργασίες συνεχίζονται για τον Πάνο μαζί με την Χριστίνα Κολέτσα και τον Κωνσταντίνο Αργυρό.

Το 2010-2011 ο Πάνος Καλίδης είχε την χαρά να εμφανίζεται στο ίδιο σχήμα με την Ελληνίδα σταρ, Δέσποινα Βανδή και οι κριτικές που δέχτηκε ήταν εξαιρετικές. Επίσης , οι εμφανίσεις του τον χειμώνα στο VOX με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τη Στέλα Καλλή έδωσαν άλλη πνοή στη νυχτερινή μας διασκέδαση και η διασκέδαση έφτασε στο κόκκινο.

Ο Πάνος Καλίδης είναι παντρεμένος με την Λεάννα Μάρκογλου και έχει δύο κόρες. Αγαπάει πολύ την οικογένειά του και το ελεύθερο χρόνο του τον αφιερώνει αποκλειστικά στις γυναίκες της ζωής του .

Εμφανίσεις

 

2012 – 2013 Χειμερινή Σεζόν | Πάνος Καλίδης – Χρήστος Μενιδιάτης – Στέλλα Καλλή @ VOX

2011 – 2012 Χειμερινή Σεζόν | Πάνος Καλίδης – Κωνσταντίνος – Αργυρός – Στέλλα Καλλή @ VOX

Δισκογραφία

Πάνος Καλλίδης – 2005
Είσαι η αιτία – 2006
Μόνο εσύ – 2007
Ψυχούλα μου – 2008
Γεια σου – 2011
Παραγνωριστήκαμε – 2012

Φωτογραφίες