Πάολα Φωκά

Πάολα Φωκά Βιογραφία Δισκογραφία

Βιογραφία

Η Πάολα Φωκά γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1985 και είναι καρκίνος. Γενέτειρα πόλη της είναι η Συκιά Χαλκιδικής και μεγάλωσε εκεί. Η αγάπη της για την μουσική και το τραγούδι ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και πολύ νέα άρχισε να κυνηγάει το όνειρό της , να γίνει τραγουδίστρια.

Φυσικά, επηρεάστηκε και από τους γονείς της, Αλέξανδρο και Μαρία. Και οι δύο τραγουδούσαν επαγγελματικά όταν ήταν νέοι και μάλιστα, εκείνη την εποχή γνωρίστηκαν , παντρεύτηκαν και απέκτησαν την Πάολα και τον αδερφό της τον Περικλή. Και η ίδια η Πάολα έχει ήδη αποκτήσει την δική της οικογένεια, παρόλο που είναι ακόμα πάρα πολύ νέα. Όταν ήταν μόλις 17 ετών, παντρεύτηκε και απέκτησε μία κόρη, την Παολίνα.

Η δημιουργία οικογένειας και η απόκτηση ενός παιδιού δεν εμπόδισαν την Πάολα από το να δουλέψει πάνω στο τραγούδι που πάντα αγαπούσε και να καταξιωθεί στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού. Διαθέτει εμφάνιση που κόβει τη ανάσα και φωνή γνήσια λαϊκή που ξεχωρίζει. Η επικοινωνία της με το κοινό είναι μοναδική και καταφέρνει να τραβάει όλα τα βλέμματα.

Όταν ήταν μόνο 18 ετών η Πάολα υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρία. Ακολούθησαν επιτυχημένες συνεργασίες και εμφανίσεις στα μπουζούκια και στα 19 της χρόνια ήταν ήδη η πρωταγωνίστρια στο πιο γνωστό νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης , τα «Μαμούνια». Μαζί με άλλους νέους καλλιτέχνες το ξεσήκωνε το κοινό και ο κόσμος την αγάπησε. Ο δρόμος προς την επιτυχία είχε ξεκινήσει για την Πάολα με προσεγμένα και σταθερά βήματα.

Το 2005 η Πάολα κυκλοφόρησε το πρώτο της Άλμπουμ που είχε τον τίτλο «Αθόρυβα». Τότε ήταν που η τραγουδίστρια αποφάσισε να φύγει από την αγαπημένη της πόλη, τη Θεσσαλονίκη και να μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα και να κυνηγήσει το όνειρό της. Η απόφαση ήταν δύσκολη καθώς θα έπρεπε να αφήσει την οικογένειά της και ένα θερμό κοινό που την είχε αγκαλιάσει. Τελικά ο Σταμάτης Γονίδης κατάφερε να την πείσει. Πίστευε πολύ στο ταλέντο της και συνεργάστηκε μαζί της στο μαγαζί που εμφανιζόταν στην Αθήνα. Έτσι η Πάολα άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστή , οι θαυμαστές της αυξάνονταν συνεχώς και τα τραγούδια της αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Αίσθηση προκάλεσε σε αυτά τα πρώτα της βήματα το τραγούδι με τίτλο «Είσαι τρελός», από τον πρώτο της δίσκο που περιείχε συνολικά δώδεκα τραγούδια σε στίχους του Σπύρου Γιατρά και μουσική του Αλέκου Χρυσοβέργη.

Οι επιτυχίες για την Πάολα συνεχίστηκαν. Το 2007 ηχογράφησε με τον Σώτη Βολάνη το ντουέτο με τίτλο «Παππούς και γιαγιά» που έγινε μεγάλο σουξέ. Ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε ο επόμενος ολοκαίνουριος δίσκος της με τίτλο «Περάσαμε με κόκκινο». Ακολούθησαν μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες με πιο πρόσφατη το τραγούδι «Να μ’ αφήσεις ήσυχη θέλω», ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει και το video clip του τραγουδιού σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Η Πάολα έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα στην πίστα, όπως ο Σταμάτης Γονίδης, ο Χρήστος Δάντης, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Νίκος Οικονομόπουλος κ. ά. Και έχει πάρει πλέον τα εύσημα στην νυχτερινή διασκέδαση.

Αυτή τη σεζόν μπορούμε να απολαύσουμε την Πάολα παρέα με την Πέγκυ Ζήνα στο νυχτερινό κέντρο «Θέα».

Δισκογραφία

2005 – Αθόρυβα
2008 – Περάσαμε με κόκκινο

Φωτογραφίες