Στέλλα Καλλή

Βιογραφία

Η Στέλλα Καλλή γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου 1980 στην Αθήνα από Κύπριους γονείς. Μετακόμισαν στη Σαουδική Αραβία μέχρι τα 6 της χρόνια και έπειτα επέστρεψαν στην Κύπρο. Στην πατρίδα έμειναν μέχρι τα 18 της Στέλλας.

Οι γονείς της αντιλήφθηκαν νωρίς το πάθος της μικρής για μουσική και όταν ακόμα ήταν 16 έφτιαξαν για κείνη ένα στούντιο όπου έκανε τους πειραματισμούς της. Εξάλλου ήταν μέλος στην Τοπική Χορωδία Πάφου και στη Σχολική Χορωδία. Επίσης μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γερμανικά και παίζει κιθάρα. Πήρε μέρος στο μουσικό διαγωνισμό ”Αφετηρίες” της Κύπρου κερδίζοντας το πρώτο βραβείο. Στα 18 της πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σπουδάσει στο Queen’ s College City University of New York μουσικολογία, ενώ έχει και πτυχίο διδασκαλίας στη φωνητική.

Μετά από 6 χρόνια ήρθε στην Αθήνα και ξεκίνησε εμφανίσεις σε μεγάλες πίστες κερδίζοντας την αγάπη του κοινού. Τη χειμερινή σεζόν 2010 – 2011 συνεργάζεται επί σκηνής με τον Γιάννη Πάριο και το Σταμάτη Γονίδη ενθουσιάζοντας τον κόσμο αλλά και τους πιο έμπειρους συναδέλφους της. Την επόμενη σεζόν ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη πάλι με το Γιάννη Πάριο και τη Φανή Δρακοπούλου με εξίσου μεγάλη επιτυχία. Από δισκογραφικής πλευράς έχει να επιδείξει δύο πολύ αξιόλογα singles: ”Ο κόσμος να χαλάσει”, ένα σπουδαίο ντουέτο με το Γιάννη Πάριο σε μουσική Φοίβου και στίχους Φοίβου – Γιάννη Πάριου, ”Χριστούγεννα 2010” σε μουσική και στίχους του Φοίβου. Η νεαρή τραγουδίστρια έχει πραγματοποιήσει ένα πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα στην ελληνική μουσική και το μέλλον της είναι αισιόδοξο.